- Autor: STOB
- Doba přípravy (min.): 60
- STOB recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Jogurt bílý nízkotučný 0,1 % tuku průměr | 30 |
Salát hlávkový | 50 |
Paprika červená | 100 |
Paprika žlutá | 100 |
Brambory zimní | 150 |
Petržel - nať | 5 |
Pažitka | 5 |
Citrony | 10 |
Losos | 100 |
Energetická hodnota celkem: 1730 kJ
Bílkoviny (g): 30,
Tuky (g): 14,
Sacharidy (g): 41,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 12,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Porci ryby omyjeme, osušíme, pokapeme citrónovou šťávou nebo citrínem, obalíme v jemně sekané pažitce a petrželce, vložíme do pekáčku, podlijeme vodou a v troubě – nebo na grilu – upečeme. Barevné papriky nakrájíme na nudličky, mírně osolíme, přidáme bílý jogurt, případně jemně dochutíme octem. Pečenou rybu obložíme listy hlávkového salátu a paprikovým salátem. Jako přílohu podáváme vařené brambory.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.